ROKER IZ PRIŠTINE UČIO ČUVENU ĆERKU DA MRZI SRBE PA BESPOMOĆNO GLEDAO KAKO JE SVEKRVA GAZI: Pod stare dane glumi FRAJERA

Otac Dua Lipe sve više intrigira javnost, a njegovi stavovi svojevremno su podigli pravu buru na Balkanu

Porodica
17:39h Autor:
ROKER IZ PRIŠTINE UČIO ČUVENU ĆERKU DA MRZI SRBE PA BESPOMOĆNO GLEDAO KAKO JE SVEKRVA GAZI: Pod stare dane glumi FRAJERA
Dua Lipa, Foto: Profimedia

Dua Lipa, pevačica albanskog poreka koja i nije baš omiljena u Srbiji zbog situacija u kojima se ponela neprimereno prema našoj tradiciji i kulturi, vlasnica je brojnih hitova, te se nalazi na samom vrhu liste najuspešnijih mladih umetnika. Međutim, njen otac Đukanđi Lipa kao da želi da postane popularniji od ćerke, te ga možemo neretko videti na svetskim događajima u društvu velikih zvezda. I to nije sve, zbog šarmantong stata, postao je miljenih među ženama.

Pevačica često na društvene mreže objavljuje fotografije sa svojim ocem, te je na taj način postao još zapaženiji.

Dua Lipa
foto: B4859 / Avalon / Profimedia

"Moj je tata uvek na mojoj strani. Iako sada u Londonu imam oko sebe veliki menadžment, uvek se nađe u blizini i uvek mi pomogne. Nikad se ne bih bavila muzikom da nije mog tate," istakla je.

Naime, Dukađin je svojevremeno bio član popularnog rok benda "Oda" u Prištini, a mnogi ga nazivaju i "albanskim Džordžom Klunijem".

Odlučio je da se vrati na Kosovo kada je Dua Lipa imala svega 11 godina zbof posla, što je bio veliki udarac za nju, jer je u Londonu imala donekle izgrađen život.

"Bez obzira na drugačiji život u Prištini, nastavila sam da pevam, a sa 14 godina počela sam da objavljujem obrade poznatih pesama na Jutjubu. Uvek sam želela pevati. Ne smete odustati i verovati u ono što volite", rekla je Dua. Sa 15 godina nagovorila je roditelje da je puste nazad u London, kako bi pohađala muzičku školu "Sylvie Young".

Dua Lipa
foto: B4859 / Avalon / Profimedia

O njoj je brigu vodio porodični prijatelj. Dua je bila u školi ceo dan, a noću je pisala pesme. Prvi uspeh imala je sa singlom "Be The One", a 2017. je izdala i debi album, koji se prodao u nekoliko miliona primeraka.

Otac pevačice se inače trudio i da je dovede na Kosovo, kada je organizovao muzički festival, međutim sve je premešteno u Tiranu, upravo jer ni on, ni Lipa, nisu u prošlosti imali naročito pohvalne reči za Srbe, zbog čega su bili na meti kritika. Osim toga, čak su i specijalitete naše domaće kuhinje svojatali, zbog čega su Balkanci podigli glas. Ali, čini se, da se niko od članova porodice Lipa ne mari preterano za osude.

Takođe, uz tatu je prebolela i raskid sa Anvarom Hadidom, bratom Điđi, odnosno Jelene, kako joj je pravo ime, i Bele Hadid, naročito nakon što se pričalo da je svemu "kumovala" majka iz pakla, Jolanda.

Dukagžinu pažnja medija i javnosti i te kako prija, ali ne žudi samo on za popularnošću. Dua ima brata i sestru koji su, takođe, zakoračili u svet muzike, a do sada nisu ima veći hit.

1 / 5 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs