OD OSME PEVALA PO KAFANAMA, LEPILA GRUDI DA JE OČUH NE BI VODIO U KREVET: Zatekla muža s NJOM, pa servirala ŠOK OSVETU

Šok ljubavni život Šanaje Tvejn retko se viđa i u sapunicama, ali čuvena pevačica je sve preokrenula u svoju korist.

Celebrities
13:44h Autor:
OD OSME PEVALA PO KAFANAMA, LEPILA GRUDI DA JE OČUH NE BI VODIO U KREVET: Zatekla muža s NJOM, pa servirala ŠOK OSVETU
Šanaja Tvejn, Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kandadska pevačica Šanaja Tvejn jedna je od najprodavanijih muzičkih umetnika svih vremena i ubedljivo najpopularniji ženski izvođač u istoriji kantri muzike. Međutim, iz ovako velikom imena krije se frapantna životna priča. Naime, njeno detinjstvo obeležile su uplakane noći, a kada je pomislila da je konačno pronašla svoj mir pored čoveka kojeg je zavolela, desio se neverovatan preokret.

Šanaja ima karijeru o kakvoj mnogi maštaju, sa druge strane, život je od malih nogu nije mazio. Rođena je kao Ajlin Redžina Edvards, a odrasla je u Ontariju sa dve sestre. Kada je imala dve godine roditelji su joj se razveli. Majka se preudala, a očuh je priznao kao svoju ćerku, te je promnila prezime u Tvejn.

šanaja Tvejn
foto: Ron Palmer / Zuma Press / Profimedia

Sa osam godina je počela da peva po barovima i kafanama, kako bi pobegla od kuće u kojoj je često viđala nasilje, zbog čega joj je majka bila u depresiji. Kako je izjavila, nije to tada volela, ali je morala da pomogne porodici u plaćanju računa jer su bili siromašni.

A onda je progovorila o stravičnim događajima u kući. Od 10. godine, očih u kojem je tražila očinsku figuru, je zlostavljao.

Naime, kantautorka je na sve načine pokušavala da sakrije i vizuelno smanji svoje grudi kako bi izbegla seksualno nasilje od očuha kao tinejdžerka.

- Skrivala sam svoje grudi. Znala sam da ih praktično spljoštim. Nosila sam topove koji su bili toliko mali da su mi slepili grudi tako da izgleda kao da ih nema. Želela sam da olakšam sebi, da ostanem neprimećena. O moj Bože, bilo je strašno – niko ne bi poželeo da bude žensko u mojoj kući - rekla je popularna pevačica.

Šanaja Tvejn
foto: Jeremy Chan / Getty images / Profimedia

Napustila je dom, ali je seksualno zlostavljanje nastavilo svuda da je prati, jer joj je to bilo ukorenjeo u misli od malih nogu. Šanaja nikako nije volela sebe kao ženu.

- Ali onda uđete u društvo kao devojke i dobijate različite normalne ponude, ali i one budu užasno neprijatne. Onda pomislite da je jednostavno sr**e to što ste žensko, to što uopšte imate te grudi. Bilo me je sramota što sam devojka - opisala je muzičarka.

Naučila je da blokira sve ono što je preživela kao devojčica.

„Uh, uh, neću ulaziti u detalje. Mislim da je važno da ljudi shvate da možete da preživite ove stvari. Seksualno zlostavljanje ide ruku pod ruku sa fizičkim i psihičkim, kada je zlostavljač osoba koju poznajete. Naučila sam da to blokiram. Ono što sam sebi rekla bilo je: "U redu, nešto nije u redu sa tom osobom i ona nije dobra" - ispričala je ona 2018. godine za „Guardian“.

Šanaja Tvejn
foto: Jason Merritt / Getty images / Profimedia

Pogibija majke i očuha bila je prekretnica

U strašnom udesu 1987. godine poginula joj je majka Šeron i očuh Džeri, dok biološkog oca nikada nije želela da upozna. Tog momenta postaje najstariji član porodice, te je morala da brine o četvoro braće i sestara. Pomišljala je da napusti muzički svet i okrene se u potpunosti njima. Međutim, sve je ubrzo krenulo na bolje, njena karijera je krenula da napreduje.

Šanaja je očarala brojne slušaoce širom sveta svojim hitovima „That don’t impress me much“ i „Man! i feel like a woman!“ i krajem devedestih je postala planetarno popularna.

1 / 6 Foto: PacificCoastNews / Pacific coast news / Profimedia

Šok ljubavni život

Njena ljubavna priča izgleda kao latinoamerička sapunica. Šanaja je bila u braku sa porducentom Robertom Džonom Mutom, sa kojim ima i sina. Ali, nije ni slutila šta joj se dešava iza leđa.

Naime, Mut je tražio razvod, a pevačica je tek kasnije saznala šok istinu - Robert je već dugo imao aferu sa njenom najboljom prijateljicom Ajlin Redžina Edvards.

Međutim, tu se priča tek zahuktava. Nakon što joj se brak raspao, utehu je pronašla, veorvali ili ne, u Aljininom bivšem mužu, biznismenu Frederiku Thiebaudu! Nakon saznanja o aferi njhovih supružnika, bili su jedno drugome rame za plakanje, zbližili su se i zaljubili. Sudbonosno "da" izgovorili su 2011, posle nešto više od godina dana od razvoda.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs