saveti zlata vredni

Zaboravite na dijete: Poslušajte ovih 7 saveta i salo sa stomaka će nestati nikad brže!

Kada nemate vremena za vežbanje, a dijeta vam se ne drži, probajte ove trikove koji će vam pomoći u gubljenju sala

Nutricija 24.12.2018. - 21:43h Autor: Stil/Super Žena
Foto: Shutterstock

Svi koji su pokušali znaju da nije lako osloboditi se sala u predelu stomaka. Mnogi posežu za dijetama i teretanom, ali morate znati da postoje i jednostavniji načini.

 

Pijte mnogo vode

 

S dolaskom hladnijeg vremena lako je zaboraviti na redovno hidriranje tela, odnosno ispijanje odgovarajućih količina obične vode. Dehidratacija izaziva nakupljanje vode u telu, a pogotovo u predelu stomaka.

 

Smanjite dehidriranost i nastanak jastučića tako što ćete svakog dana popiti bar 1,5 litara negazirane vode.

 

Dobro žvaćite hranu

 

Svaki zalogaj hrane sažvaćite bar 10 puta pre gutanja. Telo mora da radi prekovremeno da bi razgradilo hranu iz želuca i creva, što može da dovede do nadimanja i gasova. Brzo gutanje hrane dovodi i do gutanja velike količine vazduha, koji još više nadima stomak.

 

Za zdravo gubljenje kilograma

foto: Profimedia

Potražite pomoć probiotika

 

Probiotici sadrže korisne bakterije koje digestivnom traktu olakšavaju proces razgradnje hrane i sprečavaju nadimanje. Za optimalne rezultate savetuje se svakodnevno uzimanje ovih bakterija u vidu jogurta ili putem suplemenata u ishrani.

 

Odviknite se od žvakaće gume

 

Žvakanje gume za žvakanje praćeno je gutanjem velikih količina vazduha, koji se nakuplja u našem organizmu i izaziva nadimanje.

 

Istraživači sa jednog američkog gastroenterološkog instituta tvrde da je žvakača guma uzrok velikog dela problema s nadimanjem.

 

Ako želite da osvežite svoj dah, posegnite za bombonama od mentola.

 

Uzmite vitaminske dodatke

 

Uključite u ishranu suplemente u vidu B kompleksa i vitamina D u kombinaciji s kalcijumom. Višak hormona estrogena u telu navodi ga da zadržava jastučiće u predelu struka, a oba suplementa dokazano smanjuju prisutnost ovog ženskog hormona.

 

Redovna stolica

 

Preopterećenost i brza svakodnevica najčešći su krivci za neredovnu stolicu. Mnoge osobe moraju da odvoje tačno vreme u danu za ovu telesnu funkciju, jer u protivnom potisnu potrebu pod izgovorom da imaju važnije obaveze.

 

Onog trenutka kad istrenirate mozak da nauči da odbaci te signale, svoje telo svesno vodite na put prema zatvoru i redovnom nadimanju.

 

Opustite se

 

Kada ste podstresom, telo nagonski pojačava proizvodnju hormona kortizola, koji negativno utiče na sistem za varenje i izaziva zatvor.

 

Hormon stresa zadužen je i za gomilanje masnih jastučića u predelu stomaka. Umesto nerviranja, odaberite neku opuštajuću aktivnost kojom ćete se baviti svakog dana bar 20 minuta.

 

10 najuspešnijih trikova da ubrzate gubljenje kilograma: Najlakše ih je usvojiti!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...