Za lepšu i gušću kosu

Ukusne i korisne: 5 namirnica koje mogu da zaustave opadanje kose!

Iako borba s opadanjem kose može da bude vrlo stresna, ipak postoji nada. Istraživanja pokazuju da možete da povećate gustinu svoje kose jednostavnim promenama u ishrani. Stoga napunite tanjire ovim namirnicama bogatim nutrijentima, koji pomažu rastu kose

Fitnes & Nutricija
Autor:
Ukusne i korisne: 5 namirnica koje mogu da zaustave opadanje kose!
Foto: Shutterstock

Losos

Kosa i nokti zapravo su proteinska vlakna, što znači da morate da konzumirate dovoljno proteina kako bi novi pramenovi izrasli, a postojeći ostali snažni. Protein je takođe potreban za proizvodnju keratina, koji je ključna komponenta kose. Dobar izbor su “morskiproteini, poput lososa, koji pojačavaju zdravlje kose zahvaljujući omega-3 masnim kiselinama i velikoj količini vitamina.

Poslušajte signale koje vam telo šalje: Ovih 10 znakova nikako ne smete da ignorišete!

foto: Profimedia

Med

Kada se koristi kao tretman, med može da poboljša izgled tanke kose. Takođe, istraživanja pokazuju kako med može da smanji opadanje kose kod osoba sa seboreičnim dermatitisom.

Varalica dijeta: Jedete masno, pijete alkohol, za dve nedelje mršavite 7 kg! (JELOVNIK)

foto: Shutterstock

Orašasti plodovi i semenke

Obećavajuće istraživanje o zaustavljanju opadanja kose kod žena objavljeno je prošle godine u časopisu Journal od Cosmetic Dermatology – učesnice istraživanja su šest meseci dobijale dodatke ishrani koji su sadržali omega-3 i omega-6 masne kiseline i antioksidanse. Na kraju istraživanja čak je 90% učesnica prijavilo smanjenje opadanja kose. Ove efekte možete postići konzumacijom orašastih plodova i semenki poput oraha i lanenih semenki, kao i suncokretovim i susamovim uljem.

Nedelju dana pila je vodu sa limunom: Ovo se zapravo dešava u organizmu!

foto: Profimedia

Spanać

Žene koje imaju problema s opadanjem kose najčešće nemaju dovoljno gvožđa i vitamina D2 u svom organizmu. Stoga je spanać odličan izbor, jer je bogat gvožđem i sadrži velike količine vitamina C koji pomaže u apsorpciji gvožđa.

Očistite telo od toksina za tili čas: Ovih 10 namirnica su prijatelji jetre i više nego što mislite!

foto: Shutterstock

Ulja

Ulje bundeve i ruzmarina, kao i kokosovo ulje mogu da imaju vrlo povoljan efekat na vaše teme i ubrzati rast vaše kose. No ulja vam mogu pomoći čak i kada nisu deo vaše ishrane. Na primer, korišćenje kokosovog ulja pre i nakon pranja kose štiti vašu kosu od opadanja, dok ulje ruzmarina ubrzava rast kose.

Biljka koja donosi zdravlje: Četiri veoma česta problema koje đumbir može da otkloni!

foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs