4 ključne prednosti

Pun magnezijuma, gvožđa i proteina, hranljiv poput mesa: Koji orašasti plod bi trebalo da više jedete?

Kao i sa drugim orašastim plodovima, ni sa njim ne smete da preterujete

Fitnes & Nutricija
17:35h Autor:
Pun magnezijuma, gvožđa i proteina, hranljiv poput mesa: Koji orašasti plod bi trebalo da više jedete?
Foto: Shutterstock

Orašaste plodove u poslednje vreme možemo da pronađemo bukvalno svuda, a sve odavno se spominju i u kontekstu zdrave ishrane.

Ali, kada bismo morali da odaberemo samo jednu vrstu orašastih plodova koju ćemo konzumirati, to bi svakako trebalo da budu indijski oraščići! Zašto?

Najkraće rečeno, indijski orasi su prava riznica benefita koje jednostavno ne smete da ignorišete. U nastavku donosimo samo neke od njih.

Odlični za kožu, kosu i kosti

Jedna šaka indijskih oraščića zadovoljiće čak 98% preporučene dnevne potrebe za bakrom! Iako se može činiti čudnim da konzumirate bakar, on je vrlo važan za proizvodnju melanina, koji je vrlo važan za proizvodnju pigmenata kože i kose.

Bogati su proteinima

Baš kao i većina orašastih plodova, indijski orasi su odličan način da zadovoljite dnevnu potrebu vašeg organizma za proteinima. Jedna šaka indijskih oraščića sadrži čak 5 grama proteina, pa su čak i male porcije vrlo korisne i bogate nutrijentima. Takođe, indijski oraščići su odlična grickalica nakon vežbanja.

foto: Shutterstock

Lako se ubacuju u ishranu

Indijski orasi su bez sumnje najraznovrsniji orašasti plodovi. Možete da ih ubacite u činiju ovsene kaše ili smuti kako biste obogatili svoj doručak, da ih dodate salati za zdrav ručak ili ubacite u prženo jelo za večeru. Opcije su gotovo beskrajne.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs