Obratite pažnju

5 namirnica koje hrane salo na struku: Zaboravite na njih, i stomak će se istopiti!

Sir je odličan izvor kalcijuma, ali je i izvor visokog nivoa zasićenih masnoća, pa bi bilo dobro da ograničite njegov unos
Nutricija 20.04.2016. - 13:59h Autor: Zadovoljna.hr
Foto: Profimedia

Salo na stomaku najopakiji je neprijatelj dobrog izgleda, ali i zdravlja. Najbrže se taloži, a najsporije uklanja.

 

Osim vežbi i promena životnih navika, prvi sledeći korak u napadačkoj misiji na masne naslage na stomaku jeste izbegavanje namirnica koje "hrane" salo najkritičnije zone.

 

Za 30 dana, sva odeća će vam biti velika: Dva sastojka i voda, najjači sagorevač masti! (RECEPT)

 

Ovo je pet najupornijih i najopasnijih uzročnika stvaranja masnoća:

 

Gazirana pića
Jedna do dve čaše gaziranog pića dnevno uzrokuje do pet puta brže nakupljanje masnoća na predelu struka. Količina šećera u gaziranim pićima uzrokuje želju za hranom čime se stvara začarani krug, od ispijanja nezdravih sokova do prejedanja nepotrebnim zalogajima. Dijetalna bezakoholna pića usporavaju metabolizam i obiluju šećerima koji višak kalorija iz hrane pretvaraju u masnoće.

 

Namirnice bogate rafinisanim šećerom
Slatkiši, keks, različiti prelivi za salate i sendviče, kao i suvomesnati proizvodi imaju malu hranljivu vrednost i prepuni su praznih kalorija koje utiču na rast nivoa glukoze u krvi. Rafinisani šećeri jedni su od najpoznatijih izvora jednostavnih ugljenih hidrata, koji podstiču telo da nakuplja masti u području abdomena.

 

Objavite rat salu na stomaku: Ovo je najzdraviji način da smanjite obim struka!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Sir
Sir je odličan izvor kalcijuma, ali je i izvor visokog nivoa zasićenih masnoća. Čak i male količine sira mogu da sadrže polovinu preporučenog dnevnog unosa masti.

 

Alkohol
Ako se konzumiraju na dvenoj bazi, alkoholna pića i te kako ostavljaju trag na obimu struka. Naime, sve vrste pića namenjenih za uživanje usporavaju u telu proces sagorevanja masnoća i šećera, i onemogućavaju oksidaciju lipida.

 

Hrana koja sadrži previše soli
So ne sadrži kalorije, ali ovaj najrasprostranjeniji začin uzrokuje nagomilavanje vode u telu, pojačava apetit i potrebu za pićima. So koju sami dodajemo u hranu možemo lako količinski da regulišemo, ali problem je skrivena so koja se nalazi u prerađenoj hrani poput suvomesnatih proizvoda, u gotovim jelima, a posebno u grickalicama.

 

Jedna kašičica uništava holesterol i salo: Očistite celo telo od masnoća!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...