Moćan začin

Jedna kašičica uništava holesterol i salo: Očistite celo telo od masnoća!

Stručnjaci su objasnili da kim značajno ubrzava metabolizam, što je omogućilo ove pozitivne rezultate mršavljenja
Fitnes & Nutricija
20:34h Autor:
Jedna kašičica uništava holesterol i salo: Očistite celo telo od masnoća!
Foto: Thinkstock

Kim obično koristimo samo kao začin ili ukras kada spremamo neka jela, a nismo ni svesni njegovih odličnih efekata po zdravlje! Verovatno ne koristite ovaj začin svakodnevno, ali uskoro bi trebalo da počnete!

Naime, kim potiče iz Egipta i koristi se kao hrana i lek na Bliskom istoku, Indiji i Mediteranu od davnina. Koristi se za lečenje anemije, kiseline u želucu, loše probave, dijabetesa, zatvora i još mnogo toga.

Između ostalog, veoma je koristan u procesu gubitka težine.

Istraživanje na iranskom univerzitetu sprovelo je studiju na 88 gojaznih žena, gde su dame sa viškom kilograma podeljene u dve grupe. Jedna od grupa konzumirala je jogurt i tri grama kima dnevno, dok je druga grupa imala samo jogurt.

Grupa koja je konzumirala kim je za tri meseca smanjila telesnu težinu za skoro 15 odsto, jer je procenat masnoća u njihovom telu umanjen za isti procenat.

Za 30 dana, sva odeća će vam biti velika: Dva sastojka i voda, najjači sagorevač masti! (RECEPT)

Stručnjaci su objasnili da kim značajno ubrzava metabolizam, što je omogućilo ove pozitivne rezultate mršavljenja.

Oni su zaključili da bi on mogao da bude koristan tretman za metabolički sindrom. Smanjuje masnoće u krvi i nivoe lipida, koji su takođe značajno smanjeni kod žena koje su jele kim.

Trigliceridi su im takođe smanjeni za 23 odsto, u odnosu na 5 odsto, koliko je zabeleženo kod grupe koja je konzumirala samo jogurt. LDL holesterol je smanjen za 10 odsto, u odnosu na 1 kod druge grupe.

Sve to pokazuje da kim pomaže i u prevenciji srčanih bolesti, dijabetesa i ateroskleroze, koji su povezani sa povećanim nivom triglicerida. Ubacite kim u ishranu tako što ćete ga dodavati pečenom povrću, pilećoj ili supi od povrća. Možete ga konzumirati i za doručak dodavanjem u jaja ili kašu.

Ako još uvijek ne znate odakle da počnete, možete pokušati sa čajem - jednostavno, skuvajte kašičicu semena kima u vodi i ostaviti da odstoji 10 minuta, a zatim popijte.

Glumica smršala 30 kilograma: Kad je otkrila kako, javnost je zanemela! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs