DOVEDITE LINIJU DO SAVRŠENSTVA

VEČERA ZA MRŠAVLJENJE PO RECEPTU DR SUZAN BURELI: Topi salo, ubrzava metabolizam i izbacuje nataložene toksine! (RECEPT)

Večera je najvažniji obrok ukoliko želite da smršate

Fitnes & Nutricija
Autor:
VEČERA ZA MRŠAVLJENJE PO RECEPTU DR SUZAN BURELI: Topi salo, ubrzava metabolizam i izbacuje nataložene toksine! (RECEPT)
ilustracija, Foto: Shutterstock

Suzi Bureli tvrdi da je tajna vitke linije leži u pravilno pripremljenoj večeri koju nikada ne biste trebali da jedete nakon 20 časova.

Mnogi ljudi najviše hrane pojedu u toku večere, a to je zapravo najveća greška. Telu je potreban predah u toku noći pa zato poslednji obrok u toku dana ne bi trebao da ima više od 400 kalorija.

"Dešava se da smo tokom dana zauzeti i da ne stignemo da imamo pravilne i hranjive obroke, pa zato jedemo nešto s nogu. Kada uveče dođemo kući osećamo veliku glad i u tom slučaju posegnemo za nezdravom hranom i pojedemo mnogo više nego što nam zaista i treba. Nakon toga obično legnemo u krevet, a to je odličan recept za gomilanje kilograma", kaže ona.

"Ne samo da će lagana večera osigurati da se osećate bolje i lakše, nego ćete imati mirniji san, a ujutru ćete se probuti gladniji, što je odlično. Tako ćete imati obilniji doručak koji će pokrenuti metabolizam i držati vas duže sitim.

ručak, večera, obrok, riba, filet ribe
foto: Shutterstock

Cilj ishrane koja topi kilograme je da vas uvede u rutinu gde će doručak biti najobilniji, a večera lagana. Takvi obroci su put do savršene kilaže.

Kako biste ispoštovali ovo pravilo i zadržali se u okviru od 400 kalorija, neka večera bude bogata povrćem, a porcije proteina neka budu minimalne.

To može biti manje parče junetine ili belog pilećeg mesa i dosta povrća ili parče tosta sa nekim lajt namazom i povrće. Uz sve to popijte i veći čašu vode ili čaja bez šećera.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs