Učite od najboljih

Trik mudrih Italijanki odobrila je i nauka: Svaki dan jedu hleb i pastu, a istovremeno mršave - evo kako!

Dame koje potiču iz zemlje mode imaju opušten pristup hrani i konzumiraju sve što žele - hleb, testeninu, sladoled, vino...

Nutricija
Autor:
Foto: Shutterstock

Italijanke su poznate po tome što vole da uživaju u hrani, ali to ne znači da će se pomiriti s viškom kilograma! U održavanju vitke linije pomaže im i svakodnevni trik od 15 minuta koji svako može da kopira!

 

Dame koje potiču iz zemlje mode imaju opušten pristup hrani i konzumiraju sve što žele - hleb, testeninu, sladoled, vino... Kalorije kontrolišu tako što jedu jednostavne i celovite namirnice, stavljaju manje preliva i sosa i jedu male porcije.

 

Zbog takvog načina konzumiranja hrane, Italijanke ne moraju da idu na dijete, a kako bi ostale vitke, služe se i trikom koji je zapravo deo italijanske kulture – kad god su u prilici, odu kratko da prošetaju, obično oko 15 minuta.


Italijanke ponekad šetaju i nekoliko puta dnevno, i to obično posle obroka. Ali, tokom šetnji nećete videti da nose aparate za merenje koraka ili odeću za oblikovanje tela koja podstiče znojenje i mršavljenje.

 

Nakon 50. svako mora da se odrekne hleba: Evo zbog čega!

foto: Shutterstock

Tokom tih ritualnih šetnji uživaju u sunčevim zracima, razgovaraju sa poznanicima ili u šetnju idu s članovima porodice, što im je i prilika da se druže.

 

Dobrobiti šetnje nakon jela dokazala je i nauka. Istraživanje objavljeno u časopisu "Diabetes Care" pokazalo je da tri šetnje po 15 minuta dnevno smanjuju rizik od dijabetesa.

 

Istraživanja su pokazala i da je šetnja posle večere najkorisnija: lagana fizička aktivnost i sumrak, odnosno večernja tama mogu da "reprogramiraju" telesni sat i tako vam pomognu da bolje spavate, poboljšate probavu, smanjite nalet insulina koji se događa nakon jela i ubrzate metabolizam - i sve to, a da uopšte nemate osećaj da vežbate!

 

Ovako se Italijanke oblače tokom leta: Učite od najboljih! (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs