Istraživala i shvatila

Doručak za bolesnu štitnu žlezdu: Po receptu inženjera biomedicine, obolelog od Hašimota!

Probudite usporenu tiroidu

Medicina
10:32h Autor:
Doručak za bolesnu štitnu žlezdu: Po receptu inženjera biomedicine, obolelog od Hašimota!
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ako ste u potrazi za doručkom koji će probuditi vašu usporenu štitnu žlezdu, inžinjer biomedicine Fern Olivija Langem preporučuje savršenu kombinaciju!

Saznajte i: Nadbubrežna žlezda može da razori ceo organizam: Simptomi koje ne smete da ignorišete!

Olivija je samo jedna u moru žena koje boluju od hroničnog limfocitnog tireoiditisa, odnosno Hašimotove bolesti. Dugi niz godina borila se sa svim zdravstvenim problemima koje ova autoimuna bolest nosi sa sobom, a onda je odlučila da istraži kako određena hrana u kombinaciji s vežbanjem i jogom deluje na usporenu štitnu žlezdu.

Ustanovila je kako je doručak važan obrok za sve obolele od Hašimotove bolesti, a ključno je pojesti ga do 90 minuta nakon buđenja kako biste štitnoj žlezdi pomogli da se probudi.

Naravno, najvažnije je pritom pojesti prave namirnice. Na listi zabranjenih nalaze se sve one koje podstiču upalne procese u stomaku poput mleka, prerađene hrane, namirnica s glutenom ili pržene hrane.

Fern Olivija je osmislila antiupalni doručak pun proteina, antioksidanasa i zdravih masti.

Ovakav doručak razara zdravlje: Pola sveta ga jede za prvi obrok!

"Uvidela sam kako kod osoba s usporenom štitnom žlezdom i disbalansom hormona najbolje rezultate daje kombinacija životinjskih i biljnih proteina na dnevnoj bazi", kaže ona.

Sada svakog jutra jede isti doručak sastavljen od namirnica koje bude usporenu žlezdu i priznaje da se oseća sjajno!

Sastojci: 2 meko kuvana jaja, pola avokada, 2 manje ili 1 veća šnita dimljenog lososa, malo zelenog povrća po želji, dulse alge.

Jaja su izvor joda i omega 3 masnih kiselina, losos je bogat mineralom selenom koji ublažava upalne procese u organizmu i jača imuni sistem, dok zeleno povrće i alge pomažu telu da izbaci toksine i podstiču probavu.

Sve bolesti počinju od otrova u crevima: Prvi simptomi da vam je telo puno toksina!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs