Obratite pažnju

7 PRIRODNIH načina: Evo kako da SPREČITE STVARANJE KAMENA U BUBREGU!

Zbog nedostatka tečnosti u telu nastaju mikroskopski kristali i naslage u urinu. Kamen u bubregu se javlja zbog: dehidracije, gojaznosti, naglog mršavljenja, nezdrave ishrane

Medicina 10.02.2021. - 17:23h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Evo kako na prirodan način da sprečite stvaranje kamena u bubregu:

 

1. Hidratacija - voda je izvor života. Setite se toga, pa pravac na česmu, sipajte sebi vodu i popijte. Osobe koje imaju pesak ili kamen u bubregu često su od lekara savetovane da piju što više vode - po mogućnosti oko 3 l čiste vode na dan!

 

2. Smanjite natrijum

 

Ako jedete veliku količinu natrijuma, nastaje kamen u bubregu.

 

Hrana koja sadrži velike količine natrijuma je: prerađena hrana, konzervirana hrana, krekeri, slana hrana, suhomesnati proizodi, brza hrana i td.

 

3. Više povrća, manje mesa

 

Ako jedete mnogo crvenog mesa, živinskog mesa, jaja i morskih plodova dolazi do stvaranja i akumulacija mokraćne kiseline. Ove proizvode zamenite mahinarkama.

 

4. Recite NE strogoj dijeti

 

Dijeta je stres za organizam, a to nikako nije dobro za bubrege.

 

5. Ne odričite se kalcijuma

 

Ako želite da izbegnete kamen u bubregu - smanjite kalcijum, ali ga ne smete izbaciti iz ishrane jer može dovesti do povećanog stvaranja kamena u bubregu. Kalcijum u kombinaciji sa oksalatima imaju tedenciju da se vežu u crevima, čime smanjuju stvaranje kamena.

 

Na primer: salata od svežeg spanaća može prouzrokovati stvaranje kamena u bubregu, ali ako spanać pospete sa sirom, izbećićete ovu nus pojavu.

 

9 znakova da se gojite zbog štitne žlezde: Javljaju se još i ovi simptomi!

 

6. Zdrava težina

 

Gojaznost prouzrokuje stvaranje kamena u bubrezima. Osobe sklone gojaznosti više jedu slanu, prerađenu hranu, kao i brzu hranu i meso.

 

7. Povećajte konzumiranje magnezijuma

 

Magnezijum će verovatnoću stvaranja kamena u bubregu svesti na minimum.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs