proverena metoda

Narodni lek za čišćenje bubrega: Za 3 dana izbacite kamen i pesak! (RECEPT)

Mučnina i nesnosan bol u predelu abdomena, karlice i ispod rebara, jasan su znak da imate kamen u bubregu

Medicina
Autor:
Narodni lek za čišćenje bubrega: Za 3 dana izbacite kamen i pesak! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Kamenje u bubregu su kristalne agregacije rastopljenih minerala u urinu koji se obično formiraju unutar bubrega ili bešike i uzrokuju veoma jaki bol kada prolaze kroz njih.

Bol može da se pojavi u donjem delu stomaka i preponama, u leđima i ispod rebara. Pored toga osoba učestalo mokri, ima jak miris urina koji je promenio boju i mučninu. Jedan od najefektnijih prirodnih lekova za ovu tegobu, koji se koristi više od 300 godina, jeste mešavina maslinovog ulja i limunovog soka.

Svako jutro, na prazan stomak uzmite 50 ml tečnosti koju čini maslinovo ulje i isceđen sok od pola limuna.

Ispijanje velike količine vode je presudno. Kada kamen "krene" potrebno je da pijete i do 5 litara vode dnevno. Ukoliko imate pesak u bubregu, najbolje je da pijete oko 3 litra čiste vode dnevno.

Mlako pivo je lek koji ne smete da zanemarite. Izuzetno je korisno kod izbacivanja kamena. Jednostavno zagrejte pivo i pijte dok je još mlako.

Od ostalih narodnih lekova možete da koristite i :

Uvin čaj

Ovo je jedan od najpoznatijih prirodnih lekova za probleme s bubrezima i bešikom. Uvin čaj može umanjiti infekciju, pročistiti urinarni trakt i otkloniti bolove. Osobama koje pate od kamena u bubregu se preporučuje 500 mililitara uvinog čaja dnevno.

Rastavić

Ovo je efikasan lek protiv tegoba uzrokovanih kamenjem u bubrezima. Pijte dnevno oko 3-4 šolje čaja od rastavića da ublažite bolove.

Sok od nara

Seme i sok nara su još jedan efikasan lek protiv kamena u bubregu.

Celer

Celer je povrće koje odlično utiče na zdravlje bubrega i kompletnog urinarnog trakta. Možete ga dodati salati, piti čaj od celera ili koristiti kao dodatni sastojak u jelima.

Bosiljak

Čaj od bosiljka ima pozitivan uticaj na zdravlje bubrega. Ukoliko imate probleme s kamenjem u bubrezima uzimajte dnevno jednu kašičicu mešavine soka od bosiljka i meda.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs