MOĆAN ČUVAR ZDRAVLJA

Izbacuje višak vode iz organizma, normalizuje holesterol, leči kožna oboljenja: Ovo je najlekovitija biljka!

Baš svako mora da  popije barem jednu šolju čaja od ove biljke

Nutricija 21.10.2020. - 15:05h Autor: stil/gracija.me
Foto: Shutterstock

Breza i čaj od ove biljke pomaže u lečenju mnogih zdravstvenih tegoba. Njeni benefiti za telo su poznati od davnina, a u narodnoj medicini se smatra jednom od najlekovitijih biljaka. Upotreba ovog čaja je rasprostranjena širom sveta. 

 

Koriste se pupoljci, listovi, kora, cvet i sok breze. Zahvaljujući sastavu njena lekovitost je neverovatna. Pupoljci i listovi su bogai vitaminom C, ali sadrže i druge vitamine i minerale poput kalijuma, kalcijuma i fosfora. 

 

Ova čudesna biljka i jača organizam, podmlađuje tkivo i ubrzava zarastanje dubokih rana, jača kardiovaskularni sistem i uspešno obara visok krvni pritisak.

 

Uspešno leči bubrežna oboljenja, izbacivajući nakupljene toksine. Dokazano je da ublažava i kožna oboljenja, poput ekcema, psorijaze i raznih osipa i upala.

Podstiče rad jetre, jer olakšava lučenje žuči.

 

Ovaj čaj je poznat i po sjajnim rezultatima kada je mršavljenje u pitanju.  Zahvaljujući svojim svojstvima, odličan je diuretik, a samim tim što pomaže pri izbacivanju viška tečnosti iz organizma, ovaj čaj je sjajan u borbi protiv viška kilograma i celulita.

 

Takođe ublažava menstrualne tegobe.

 

Sasvim dovoljno razloga da  počnete redovno da pijete ovaj ukusan napitak. 

 

Priprema čaja:

 

Ovo je jedini čaj koji se ne kuva. Tačnije, listovi ili cvetovi se samo preliju sa toplom vodom, a nakon toga je potrebno sačekati 10-ak minuta da odstoji i napitak je spreman.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs