Dan 3
Doručak:
Kokos smuti: Pomešati 80 ml kokosovog ulja, 200 ml kokosove vode, bananu, 100 g spanaća, kašičicu lanenog semena, kašičicu ovsenih pahuljica s kremom od kokosa, mutiti dok ne postane kremasto.
Užina: Menta smuti
Ručak: Zelena supa: Iskoristiti ostatke od prethodnih dana.
Užina: Pojačanje s cveklom
Večera: Začinjeni oslić s pireom od šargarepe i kelja: Napravite marinadu sa pola kašičica kima, cimeta, kurkume i kokosovog ulja. Prelijte file oslića marinadom i pecite na 180 stepeni C, 15 minuta. U međuvremenu, napravite pire od jedne šargarepe. Servirajte oslić s pireom i 100 g kelja.
Dan 4
Doručak: Jaja sa šparglom: Skuvajte jaja, a zatim prepecite jedno parče hleba od punog zrna i iseckajte šparglu skuvanu na pari.
Užina: Dve mandarine i kašika indijskog oraha.
Ručak:
Supa od spanaća i leblebija: Prodinstati glavicu belog luka s limunovim sokom, štapićem celera, pola sitno seckane šargarepe i paprikom, pola konzerve leblebija, 100 g spanaća i dodati šaku korijandera. Ubaciti u blender sa 300 ml vode.
Užina: Pola avokada i jedna kašika badema.
Medicinska dijeta skida 2 kilograma za 5 dana: Ishrana koju je smislio kardiolog ima odlične efekte!
Večera: Losos/piletina s povrćem.
Dan 5
Doručak: Ovsene pahuljice: Kombinovati 40 g oraha i 40 g raznih semenki. Dodati 200 g ovsenih pahuljica, pola kašičice muskatnog oraščića i ostaviti malo da odstoji. Servirati sa četiri kašičice borovnica i 100 ml bademovog mleka.
Užina: Jabuka s kašikom orahovog putera.
Ručak:
Pita od šargarepe: Izrendati pet velikih šargarepa i pomešati sa dve kašike kokosovog ulja, sokom od limuna (po želji) i kašičicom čija semenki. Ovaj fil uvijati u deblje kore (jedno pakovanje kora) i peći.
Užina: Hrskavi kelj (dve porcije): U pleh staviti 250 g kelja i obilno poprskati kokosovim uljem. Peći u rerni na 220 stepeni C, dok ne postane hrskav.
Večera:
Pileći štapići s paprikom: Iseckati pileće grudi, 250 g žute i zelene paprike. Staviti meso u činiju i marinirati istopljenim kokosovim uljem, pomešanim sa pola kašičice paprike i cimeta. Iseći meso na štapiće i peći ga na 180 stepeni C. Servirati sa salatom.
Dan 6
Doručak: Kajgana na tostu: Napraviti kajganu od dva jajeta i servirati je s kriškom hleba od punog zrna. Skuvati 100 g spanaća i takođe servirati uz kajganu.
Užina: Jedna ispasirana banana namazana na krišku prepečenog hleba od punog zrna.
Čokoladna dijeta: Izgubite 5 kilograma za samo 5 dana! (JELOVNIK)
Ručak:
Hrskava salata: Pomešajte zelenu salate s jednom izrendanom šargarepom, 30 g krastavca, tri čeri paradajza, 100 g potočarke, dve kašičice sočiva. Preliti kašikom maslinovog ulja i sokom od limuna.
Užina: Ananas i kašika indijskog oraha.
Večera
Škampi: Skuvati 100 g škampa sa pola kese izrendanog miksa od povrća. Dodati sok od limete i kašičicu soja sosa. Servirati sa 40 g kuvane kinoe.
Dan 7
Doručak: Avokado na hlebu: Izgnječiti jedan avokado i pomešati ga sa dva sitno iseckana čeri paradajza. Premazati ovim dva parčeta hleba od punog zrna.
Užina: Jedna breskva i kašika badema.
Ručak:
Zamotana duga: Iseckati cveklu, pola šargarepe i dva čeri paradajza. Staviti u činiju sa 50 g rukole i sve promešati. Ubaciti povrće u tortilju od punog zrna i zamotati.
Užina: Hrskavi kelj
Večera:
Pesto oslić: File oslića ispržiti na malo ulja s jednom kašičicom pesto sosa. Servirati s obarenim keljom, 50 g graška i jednom iseckanom cveklom.