Isprobajte i vi

Trik od 15 minuta: Zahvaljujući njemu Italijanke jedu testeninu i mršave!

Italijanke imaju opušten pristup hrani i konzumiraju sve što žele a uvek su vitke

Nega 26.05.2018. - 15:28h Autor: Zadovoljna.hr / Superžena
Foto: Profimedia

Italijanke su poznate po tome da vole uživati u hrani, ali to ne znači da će se pomiriti s viškom kilograma. U održavanju vitke linije pomaže im i svakodnevni trik od 15 minuta koji svako može da primeni.

 

Italijanke imaju opušten pristup hrani i konzumiraju sve što žele, hleb, testeninu, sladoled, vino... Kalorije kontrolišu tako što jedu jednostavne i celovite namirnice, stavljaju manje preliva i umaka te jedu male porcije.

Zbog takvog načina konzumiranja hrane Italijanke ne moraju da idu na dijete, te ih ne praktikuju, a kako bi ostale vitke služe se i trikom koji je zapravo deo italijanske kulture – kad god su u prilici idu kratko da prošetaju, obično 15 minuta.

 

Italijanke ponekad šetaju i nekoliko puta dnevno i to obično posle obroka. No, tokom tih šetnji nećete ih videti da nose aparate za merenje koraka ili odeću za oblikovanje tela koja podstiče znojenje i mršavljenje.

 

10 pravila ishrane kojih se pridržavaju Italijanke: One ne drže dijete! (FOTO)

foto: Shutterstock

Italijanke tokom tih ritualnih šetnji uživaju u sunčevim zracima, porazgovaraju sa komšijama ili u šetnju idu s članovima porodice što im je i prilika da se druže.

 

Dobrobiti šetnje nakon jela dokazala je i nauka. Istraživanje objavljeno u časopisu "Diabetes Care" pokazalo je da tri šetnje po 15 minuta dnevno smanjuju rizik od dijabetesa.

 

Istraživanja su pokazala i da je šetnja posle večere najkorisnija: lagana fizička aktivnost i sumrak, odnosno večernja tama mogu "reprogramirati" telesni sat te vam tako pomoći da bolje spavate, poboljšati probavu, smanjiti nalet insulina koji se događa nakon jela te ubrzati metabolizam – i sve to bez da uopšte imate osećaj da vežbate.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...