Obratite pažnju

Recite zbogom iscrpljenosti ujutru: 4 mala rituala za nalet energije!

Čim ustanete dajte organizmu dovoljno neophodnih materija kroz doručak, a ne zavoravite i da pustite tihu muziku koja vas opušta
Lepi & Zdravi
18:50h Autor:
Recite zbogom iscrpljenosti ujutru: 4 mala rituala za nalet energije!
Foto: Shutterstock

Novogodišnja euforija polako jenjava, famozni doček je prošao, ludovalo se. zabavljalo, ali većina ljudi se i nekoliko dana nakon toga oseća umorno i iscrpljeno.

Čini se kao da će više sna popraviti stvari, ali tajna se zapravo krije u nekoliko jutarnjih rituala koji će vam pružiti potrebnu energiju, popraviti raspoloženje i pomoći da izgurate dan.

1. Neka doručak bude vaša prva aktivnost

Za sam početak dana vašem organizmu je potrebno "gorivo" kako bi moglo da funkcioniše normalno. Ovo ne uključuje slatkiše koji brzo podižu energiju, jer ta energija još brže pada i remeti nivo šećera u krvi, probleme sa pritiskom, kao i gojenje. Takođe, imajte u vidu i da iznegavanje doručka iscrpljuje i umara, dok redovno konzumiranje popravlja raspoloženje.

A koja ishrana može da vam pomogne da sačuvate mladolikost, saznajte OVDE - Namirnice koje brišu godine sa lica!

Važno je i šta jedete za doručak - stručnjaci preporučuju da prvi obrok obavezno sadrži vlakna i proteine, a da šećere i zasićene masti izbegavate.

2. Muzika čini čuda za raspoloženje

Nekoliko studija potvrdilo je da muzika popravlja raspoloženje, jer direktno utiče na mozak i podiže nivo dopamina, koji pruža osećaj zadovoljstva. Započnite dan umirujućim melodijama!

OVDE saznajte kako muzika može da snizi visok krvni pritisak - 11 prirodnih načina za rešenje ovog problema!

3. Setite se svega na čemu ste zahvalni

Ako se setite svega što imate na čemu ste zahvalni i što vas čini srećnim, znatno bolje ćete se osećati. Nije važno da li je u pitanju porodica, prijatelji, partner ili dobar posao, prisećanje na dragocene trenutke probudiće u vama nalet energije i dobar osećaj.

A kojih 9 navika će vam doneti sreću u 2015. godini, saznajte OVDE.

4. Kvalitetan dan počinje vežbanjem

Da li ste znali da vežbanje pre posla izoštrava mentalne sposobnosti i pomaže telu da se lakše izbori sa stresom? Takođe, ako trenirate ujutro, imaćete bolju koncentraciju i pamćenje, a bićete i lepšeg raspoloženja!

OVDE saznajte kakva ishrana može da vam poveća koeficijent inteligencije - Ojačajte kapacitet mozga!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs