Sasvim logičan metod

Režim irskih lekara: Gubite 500 grama nedeljno bez truda, a težina se dokazano ne vraća!

Suština ove dijete nije samo u ishrani, već i u tome da promenite nekoliko važnih životnih navika

Lepi & Zdravi
09:09h Autor:
Foto: Shutterstock

Spavajuća dijeta je jedna od najlakših, ali i najefikasnijih načina mršavljenja. Osmislili su je doktori iz Irske, koji tvrde da na ovaj način dolazi do ravnomernog i stabilnog gubitka težine (500 grama nedeljno), ali i poboljšanja zdravlja i prevencije brojnih bolesti.

 

Doktori kažu da je suština ove dijete ne samo promeniti navike u ishrani, već generalno stil života.

Naučno je dokazano da prekovremeni rad i nedostatk spavanja najviše utiču na gojenje. 

Spavajuća dijeta podrazumeva da jedete tri do pet puta na dan, s tim da poslednji obrok ne sme da bude kasnije od četiri sata pre spavanja. Zaboravite na pravilo Ne jedi posle 18 h. Ako idete na spavanje u 23 h, slobodno večerajte u 19 časova.

 

Što se tiče fizičke aktivnosti, preporučuje se trčanje, plivanje, joga, vožnja bicikla, vežbanje na spravama, ples, šetnja - bilo koja aktivnost u kojoj uživate, i to najmanje 30 minuta svakog dana.

Šta se sme jesti na spavajućoj dijeti

 

Dozvoljene su sve krem supe od povrća, pileći i ćureći file, morski plodovi, povrće, voće, niskomasni mlečni proizvodi, biljni čajevi, prirodni voćni sokovi i bar 2 litre vode svakog dana. Sve proizvode koji sadrže kofein treba isključiti (određeni čajevi, kafa, gazirani napici, čokolada).


Kada treba ići na spavanje

 

U krevet morate da odete obavezno pre 23 sata, i da spavate najmanje 8 sati u mračnoj i prohladnoj sobi. Navucite zavese, isključite sve urešaje sa mreže, kako vam lampice i svetla sa uređaja ne bi remetili san. Dva sata pred spavanje ne gledajte televizor, telefon, ni bilo koji drugi uređaj. Za to vreme je bolje čitati knjigu, otići u šetnju, uraditi vežbe istezanja, popiti šolju toplog mleka... I otići u krevet.

 

Efekat

 

Kao što smo već naveli, ako imate višak kilograma, gubićete oko 500 grama svake nedelje. Vremenom, ako ostanete pri ovakvom stiliu života, telesna težina će se normalizovati i ostati stabilna.

 

(Stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs