Brzi rezultati

3 kardio vežbe efikasnije od trčanja: Skidaju centimetre u rekordnom roku! (VIDEO)

Tope tri puta više kalorija nego trčanje 

Fitnes
Autor:
Foto: Shutterstock

Predstavljamo vam tri najefikasnije kardio vežbe koje će vam doneti znatno brži i bolji rezultat od nedelja i nedelja trčanja!

 

1. Čučanj i skok (sklek i skok)

 

Za samo deset minuta ove vežbe sagorećete više od 100 kalorija, jer ova kardio vežba uključuje mišiće gotovo celog tela - ruke, grudi, zadnjicu, butine i trbušnjake. Osim toga, ova vežba će vam dosta poboljšati izdržljivost, a pritom ne zahteva nikakvu posebnu opremu.

 

Kako se izvodi vežba: Čučnite i stavite dlanove na pod ispred sebe. Skočite kao da radite zgib, pa se brzo vratite u početni položaj. Zatim skočite i istegnite ruke uvis koliko god možete, uspravno iznad glave. Za jedan minut možete da uradite čak 20 ponavljanja. Počnite sa manjim brojem ponavljanja, u zavisnosti od kondicije, pa postepeno povećavajte.

 

Ako ste u boljoj fizičkoj kondiciji, kombinujte sklek i skok umesto čučnja i skoka.

 

Tabata trening je novi hit u svetu: Intenzivan, kratko traje i daje neverovatne rezultate!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daniel Turner (@superdan84) on

2. Kikboks

 

Za kikboks vežbe ne treba vam partner - sve udarce možete da izvodite u vazduhu. Za 60 minuta vežbi sagorećete 350 do 450 kalorija. Ovakvo vežbanje pomaže da ojačate mišiće i izgubite suvišne centimetre, poboljšate zdravlje i izdržljivost.

 

Kako se izvodi vežba: Stanite u početni položaj sa nogama raširenim u širini ramena, rukama pored tela, a pesnicama stisnutim u visini grudi. Desnom nogom uradite iskorak u stranu i izvedite "udarac" desnim laktom, takođe u stranu. Vratite se u početni položaj, pa uradite isto sa drugom nogom i rukom. Ponavljajte naizmenično. Nakon 45 sekundi izvođenja, napravite pauzu od 15 sekundi.

 

3. "Udarci kolenima"

 

Ovo je jedna od najkompleksnijih vežbi koja sagoreva mnogo kalorija


Kako se izvodi vežba: Podignite ruke uvis iznad glave. Savijte levo koleno podižući ga uvis, istovremeno spuštajući ruke ka kolenu, savijajući ih u laktovima. Pokušajte da koleno podgnete do grudi. Ponavljajte pokret jedan minut za jednu nogu, pa minut za drugu. Vremenom povećavajte brzinu pokreta, odnosno broj ponavljanja u minutu, i vremenom ćete imati sve bolje rezultate.

 

(Stil.kurir.rs)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Erica B (@loveericab) on

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...