napravite ovu masku

Rasul glina otklanja nečistoće i štetne materije: Rešite problem masne kose zauvek!

Verovatno vam je poznat ovaj scenario – oprali ste kosu, i ona izgleda tako čisto, sjajno i lako se raščešljava. Međutim, već sledećeg dana, naziru se masni tragovi, koje na sreću možete ukloniti ukoliko se poslužite trikom koji vam predstavljamo u današnjem tekstu.

Nega
19:25h Autor:
Rasul glina otklanja nečistoće i štetne materije: Rešite problem masne kose zauvek!
Foto: Profimedia

Za to vam je potrebna rasul glina, koja potiče iz Maroka i vulkanskog je porekla. Ona uspešno izlazi na kraj sa pomenutim izazovom koji opterećuje mnoge dame, za razliku od zelene ili bele gline. Tajna je u sastavu, odnosno mineralnim solima, čijim nanošenjem od korena do krajeva vlasi, omogućavamo otklanjanje nečistoća i štetnih materija. Još jedan plus rasul gline, jeste to što ne sadrži materije prisutne u šamponima koje najčešće kupujemo, a regulišu lučenje sebuma. U redovima koji slede otkrijte kako da na najbolji način iskoristite njene blagodeti za kosu.

Kako da tanka kosa izgleda gusto i bujno: Frizer poznatih otkriva genijalan trik!

Najbolje je da napravite masku, a pored rasul gline, za pripremu je dovoljna još samo mlaka voda. Kada se sjedine, one formiraju pastu, nakon čega je treba naneti celom dužinom kose i dobro utrljati radi što boljeg efekta. Ostavite da deluje okvirno pola sata, a preporučuje se da se umesto metalne, koristi drvena četkica za mazanje. Ukoliko vam je kosa suva, a ne masna, ne morate da se odričete ove recepture, ali u pastu sipajte i nekoliko kapi arganovog ulja.

Za kraj, tu je još jedna upotreba rasul gline, a to je kao zamena za šampon. Vaš zadatak je da istrljate teme koristeći samo nju, ostavite da odstoji 10 minuta, i isperete mlakom vodom.

Nadamo se da ćete isprobati ovaj trik i da će dati željene rezultate.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs