oduševiće vas

Jelo koje osvaja na prvi zalogaj: Punjene rolnice u slaninici! (RECEPT)

Sjajne su, ovu kombinaciju ukusa morate da probate

Recepti 25.09.2018. - 19:33h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Sjajan recept i jedan dobar predlog šta spremiti za ručak. Pileće šnicle punjene sirom, belim lukom i kulenom uvijene u suvu slaninicu  osvajaju na prvi zalogaj....


Sastojci:

1 par pilećih grudi, 200-250 g suve slanine, 100- 150 g kulena, 150 g feta sira, suvi začin, so, biber, beli luk, kari

 

Priprema:

 

Meso iseći na tanke šnicle i izlupati, dodati začina, soli i bibera, karija pa sve dobro izmešati. Izdrobiti sir dodati izdrobljen beli luk i isitnjen kulen pa izmešati.

Na sto stavite listove slanine, preko nje jedan parče izlupanog mesa. Na meso malo deblji sloj razmažite sir.

foto: Bakina kuhinja


Savite stranice mesa i uvite zajedno sa slaninom čineći finu rolnicu.

Ređati u pleh u koji obavezno staviti foliju. Možete kda dodate krompir da se peče kao prilog.

 

Uključite rernu na 200 stepeni C pa pecite oko 40 minuta, da lepo požuti.
 

Prijatno!

 

Izvor: Kod bake u gostima

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...