Neobična poslastica

Usudi se da probaš: Torta od kuvanog paradajza! Ukus koji će vas raspametiti (RECEPT)

Ukus koji ćete dugo pamtiti

Recepti
Autor:
Usudi se da probaš: Torta od kuvanog paradajza! Ukus koji će vas raspametiti (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Torta od kuvanog paradajza prava je ideja za sve domaćice koje se usuđuju da probaju recept za specijalitet koji se ne viđa na svačijoj trpezi. Ko je spremio domaći paradajz za zimnicu kolač će mu biti sigurno ukusniji. Mada, odličan je i sa kupovnim paradajzom.

Potrebno je:

- 12 kašika šećera - 12 kašika ulja - 12 kašika kuvanog paradajza - 250 grama mlevenih oraha - 350 grama šećera - 1/2 litre vode - 4 štangle čokolade - 5 kašika brašna - 1 limun - 1 kašičica sode bikarbone - mekog brašna po potrebi

Ako ovo vidite u brašnu, odmah ga bacite: Dobro se zagledajte, možda vam preti opasnost! (FOTO)

foto: Profimedia

Priprema:

Zamesiti testo od 12 kašika šećera, 12 kašika ulja, 12 kašika kuvanog paradajza, kašičice sode bikarbone i brašna po potrebi. Dobijeno testo razdeliti na 8-9 delova i na prevrnutom plehu peći kore.

Fil: Staviti da provri 350 grama šećera i 1/2 litre vode. Posebno sa malo vode rastvoriti 5 kašika brašna i sipati u vruć šećer. Zatim u to dodati 250 grama mlevenih oraha i 4 štangle čokolade. Sve dobro sjediniti i filovati dobijene korice. Poslednju koru ostaviti bez fila i preliti belom glazurom.

Bela glazura: 150 grama šećera skuvati sa malo vode, dodati sok od pola limuna i dobro mutiti dok ne postane jednolična masa.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs