Poslastica koja se ne peče a već po sastavu se vidi da je reč o vrhunskom kvalitetu i neodoljivom ukusu, piše stvarukusa.rs
Potrebno je:
- 1l mleka
- 10 kašika šećera
- 3 pudinga od vanile
- 300 gr mlečne čokolade
- 100 gr bele čokolade
- 500 ml slatke pavlake
- keks koliko je dno obruča
Otopite čokoladu poput iskusnih poslastičara: Ova 3 saveta su zlata vredna!
Priprema:
1. Od litre mleka oduzmite deo da razmutite puding i šećer. Ostatak stavite da provri, pa zakuvajte razmućeni puding i šećer. Tako vruću smesu podelite na dva dela, u jedan stavite belu, a u drugi mlečnu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Ostavite da se ohladi.
2. Umutite slatku pavlaku, pa 1/4 stavite u beli krem i 1/4 u tamni krem.
Uzmite obruč ili okruglu šerpu, stavite samolepljivu foliju na dno i strane, pa izlijte beli krem i deo tamnog krema koji ćete blago izmešati sa belim kako bi se napravile crnobele šare. Preko stavite ostatak slatke pavlake, pa ostatak tamnog krema. Sve radite lagano i pažljivo.
3. Na kraju poređajte keks namočen u mleko. Preko zalepite još jedan komad samolepljive folije i stavite u zamrzivač na par sati.
Izvadite, skinite gornju foliju, poklopite tacnom, pa okrenite. Torta će biti idealnog oblika. Dekorišite po želji, poslužite i uživajte!