Kako je ime ove poslastice nastalo nismo sigurni, možda zato što se pravi neverovatno brzo? Šta god da je u pitanju, u jedno smo sigurni - ukus je očaravajuć!
Sastojci: 500 ml blago ugrejanog svežeg mleka, 5 supenih kašika punih do vrha brašna, 4 kesice vanilin šećera, 150 g šećera, 125 g omekšalog putera, kašika vode, 4 jaja.
Priprema: Odvojiti žumanca od belanaca. Umutiti žumanca zajedno sa šećerom, vanilom i vodom. Nakon toga dodati i omekšali puter. Brašno malo po malo dodavati u smesu od žumanaca, uz neprestano mešanje, pa postepeno nalivati mleko i mešati dok se ne dobije jednolična smesa.
U drugoj posudi umutiti belanca u čvrst sneg i dodati u smesu od žumanaca. Mešati pažljivo dok smesa ne upije belanca.
Smesu sipati u namazan i brašnom posut pleh i peći na 170 stepeni oko 45 minuta. Nakon pečenja odozgo posuti šećerom u prahu.
Kolač je mnogo ukusan i po želji se može servirati sa šlagom ili voćem. Prijatno!