Sastojci: 1, 5 kg brašna, 250 ml svežeg mleka, kašika ulja, kašika sirćeta, kašika soli, 500 g sira, 8 jaja (4 kuvana i 4 sveža), malo vode.
Priprema: Brašno prosejati, napraviti rupu i dodati 2 jaja. Dodati so, sirće i ulje i promešati. Postepeno dodavati sveže mleko, malo vode, pa umesiti elastično testo.
Testo podeliti na jednake lopte i razviti oklagijom u tanke kore. Kuvana jaja usitniti i pomešati ih sa sirom. Dodati preostala 2 sveža jaja i promešati. Gotov nadev posuti po sredini razvijene kore.
Preklopiti suprotne krajeve kore, ponovo posuti nadevom i preklopiti druge krajeve, tako da se dobije nešto nalik kesi. Tako pripremljene gozleme pržiti u zagrejanom ulju sa obe strane.
Prijatno!
Knedle sa šljivama bez krompira: Tradicionalna poslastica po sasvim novom receptu!