Sočan i sladak taman koliko treba

Blondi kolač sa cimetom: Meki patišpanj sa slatkom sredinom! (RECEPT)

Ništa lakše za napraviti

Recepti
Autor:
Blondi kolač sa cimetom: Meki patišpanj sa slatkom sredinom! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci: 335 g maslaca, 120 g bele čokolade, 250 g šećera, 6 jaja, 1 kašičica ekstrakta vanile, 300 g brašna, 2 kašike cimeta, 250 g smeđeg šećera. Priprema: Izlomiti čokoladu i zajedno sa maslacem otopiti je u mikrotalasnoj.

Jaja umutiti sa ekstraktom vanile, 200 g šećera i 200 g smeđeg šećera sve dok se ne otopi šećer. Polako dodavati brašno, neprestano muteći, da se lepo sjedini. Umešati i čokoladu s maslacem.

Polovinu smese izliti u kalup (dimenzija 33x23 cm) obložen pek papirom.

Pomešati cimet, 50 g šećera i 50 g smeđeg šećera, pa polovinu posuti preko smese. Onda izliti i drugu polovinu smese, pa peći 25 minuta na 180 stepeni.

Kad je pečeno, posuti preostalim cimetom i šećerom. Seći na kocke i služiti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs