probajte

Sladak kupus bez mesa: Savršen ručak prepun vitamina! (RECEPT)

Pogledajte šta je baka stavila u kupus i dobila ručak prepun vitamina koji prija u ovim hladnim zimskim danima

Recepti 03.03.2018. - 16:51h Autor: Bakina kuhinja
Bakina kuhinja, Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 1 glavica kupusa, 2-3 šargarepe, 1 veza mladog luka, 5-6 čenova belog luka, 1 celer, 2-3 krompira, zelena paprika (slatka i ljuta), 1-2 paradajza (može i kuvani), suvi začin, aleva paprika, 1 kašika brašna, ulje

 

Uputstvo: Kupus iseći na krupnije kocke i  staviti pola u šerpu, a povrće iseći na kolutove ili kocke pa staviti u sredinu šerpe na kupus i pokriti drugom polovinom kupusa. Dodati paprike, list celera ili peršuna. Naliti vodom do pola i staviti da se kuva oko 45-50 minuta. Dodati začine i paradajz kada se kupus skuva.

 

U tiganj sipati malo ulja, dodati brašno i beli luk. Malo propržiti, dodati alevu papriku i odmah skloniti sa ringle i sipati u kupus. Probati, pa dodati soli ako treba. Naseckati još malo peršunovog lista.

 

Ostaviti da krčka još minut, dva i isključiti ringlu.

 

Prijatno!

Izvor: Kod bake u gostima

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...