Sočno i jednostavno

Piletina u sosu od pečuraka: Nikad brža i lakša priprema preukusnog jela! (RECEPT)

Bilo da ga pravite preko radne nedelje ili za neku svečanu priliku, ovim jelom ćete oduševiti svakoga ko proba

Recepti 30.12.2017. - 21:08h Autor: recepti.com
Foto: Profimedia

Potrebno je:

500 g pilećeg filea

1 kesica krem supe od pečuraka

200 ml pavlake za kuvanje

malo soli

kačkavalj (po želji)

 

Priprema:

Pileći file iseći na tanke šnicle (nije potrebno lupati ih čekićem). U dublju posudu istresti sadržaj krem supe od pečuraka, pa u njega uvaljati svaku šniclu. Slagati ih u podmazanu vatrostalnu posudu.

 

Preliti šnicle neutralnom pavlakom i posoliti po ukusu. Po želji, narendati malo kačkavalja. Peći ih u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata, pa smanjiti temperaturu i ostaviti da se dopeku još oko 15 minuta.

 

Savet: Služiti uz bareno povrće i salatu.

 

Seljački lonac sa kolenicom: Staro srpsko jelo za celu porodicu! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...