Obavezno pročitajte

Tajna savršeno kuvanog vina: Samo jedan začin pravi razliku! (RECEPT)

Poseban je užitak prošetati po ovoj hladnoći pa zastati i popiti šolju finog kuvanog vina. Još ako je taj napitak napravljen savšeno, tada možemo da kažemo da greje i dušu i telo...

Recepti
19:57h Autor:
Tajna savršeno kuvanog vina: Samo jedan začin pravi razliku! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Postoji puno varijacija na temu kuvanog vina, ali osnovni recept bi izgledao otprilike ovako:

Sastojci: 1 paketić kore cimeta, 1 litar crvenog vina, 7 karanfilića, 150 do 200 ml vode, 5 do 7 kašika šećera, po želji narandžina kora

Priprema: U vodi rastopite šećer, dodajte cimet i karanfiliće i kuvajte dok otprilike pola vode ne ispari. Ulijte vino i zagrejte do vrenja. Tekućinu, kuvano vino, poslužite u toplim šoljama ili u čašama sa metalnom drškom.

Tajni sastojak: Želite li da vam kuvano vino dobije posebnu aromu, u njega stavite nekoliko zrna bibera i prokuvajte sa ostalim začinima. Crni biber poslužiće vam i ako pri ruci nemate karanfilić. Takođe, kod serviranja u šolju ubacite krišku narandže - daće vinu još posebniji ukus.

Uživajte!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs