Specijalitet prste da poližeš

Pljeskavice bez mlevenog mesa: Spolja hrskave, unutra slasne i mekane! (RECEPT)

Idealan nedeljni ručak

Recepti
Autor:
Pljeskavice bez mlevenog mesa: Spolja hrskave, unutra slasne i mekane! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Prosto neverovatno kako od običnog krompir pirea mogu biti tako dobre pljeskavice!

Naravno, uz još dodataka, koji će ostati tajna ako ne pogledate video, pročitate recept i probate ovo fantastično jelo!

Sastojci: 500 g krompira, 250 g pilećeg filea, ulje, 1 jaje, 100 g prezli, 1 glavica crnog luka, 4 čena belog luka, 1 kašičica mlevene paprike, so, mleveni biber, peršunov list.

Priprema: Pileće meso samleti, a krompir skuvati u ljusci, oljuštiti i odmah izgnječiti. Dodati seckani crni i beli luk, mlevenu papriku, biber, so, 4-5 kašika prezli, jaje i seckan peršunov list.

Turski krompir zapečen sa jogurtom: Prilog koji ćete praviti uz svako jelo! (RECEPT)

foto: Bakina kuhinja

Poslužavnik namazati malo uljem. Masu dobro izmesiti rukama i praviti loptice. Rastanjiti ih prstima na dlanu i praviti male pljeskavice. Kad pravite pljeskavice, uvek malo ruke namažite uljem da se ne lepi.

Ulje ugrejte u tiganju, svaku pljeskavicu provucite kroz prezle i pržite da postanu lepo rumene.

Vadite na upijajući papir. Služite tople kao glavno jelo ili kao prilog. Uz njih možete kombinovati kajmak, sir, kečap, razne sosove...

(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs