Prste da poližete

Švedska pita sa jabukama: Brzi slatkiš sa šamom od belanaca! (RECEPT)

Švedska pita sa jabukama podseća na lenju pitu, ali je šam od belanaca i sočan fil čine pravom svečanom poslasticom
Recepti 29.03.2017. - 14:45h Autor: Kurir
Foto: Thinkstock
  • Jednostavno

Sastojci

  • 250 g margarina
  • 4 jajeta
  • 15 kašika šećera
  • 5 kašika jogurta
  • 400 g brašna
  • Prašak za pecivo
  • 1 kg kiselih jabuka
  • 50 g suvog grožđa
  • kesica cimeta
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

 

1. Umutite margarin, žumanca, jogurt, četiri kašike šećera, brašno i prašak za pecivo. U podmazan i brašnom posut pleh rukama rastanjite testo u koru.

 

2. Jabuke izrendajte i pomešajte sa suvim grožđem, cimetom i pet kašika šećera, pa rasporedite preko testa. Pecite na 220 stepeni.

 

3. Kada je pita skoro gotova, premažite šamom umućenim od belanaca sa šest kašika šećera i vanilinim šećerom. Vratite u rernu, smanjite temperaturu i pecite još desetak minuta.

 

Isekla je testo i na njega stavila jabuku: Od krajnjeg rezultata poći će vam voda na usta! (VIDEO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs