Probajte, oduševiće vas

Lupani kačamak: Starinski doručak nezamenljivog ukusa! (RECEPT)

Sprema se malo duže od klasičnog, ali i te kako vedi
Recepti 09.02.2017. - 11:08h Autor: Lepa&Srećna
Foto: Profimedia
  • 15 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 2-3 srednja krompira
  • 1,5 šolja kukuruznog brašna
  • ravna kašičica soli
  • oko 8 dl vode
  • 1 dl mleka
  • 2 kašike mrvljenog mekog sira
  • 2 kašike kiselog mleka

1. Oljušten i na polovine isečen krompir skuvajte u posoljenoj vodi. Kad provri, odjednom sipajte kukuruzno brašno i napravite rupu na sredini (da bi se ravnomerno skuvalo).

 

2. Mešajte sve vreme i pustite da vri desetak minuta, pa smanjite vatru i ostavite da se kuva još oko pola sata. Ukupno vreme kuvanja kačamaka treba da bude oko 40 minuta.

 

3. Na kraju varjačom dobro izlupajte masu udarajući u zidove šerpe da se potpuno, gusto sjedine krompir i brašno. Ostavite sa strane oko 5 minuta.

 

4. Za to vreme odvojeno pomešajte mleko, sir i kiselo mleko, pa dodajte u kačamak. Sve još jednom dobro promešajte i poslužite.

 

Srpski domaći hleb koji se ne mesi: Naraste duplo, uspeće vam sigurno! (RECEPT)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...