Brzo spremanje

Štrudla sa makom od gotovih kora: Svima uspeva, gotova za 20 minuta! (RECEPT)

Nema potrebe da čekate da testo ukvasi pa da ga razvijate i nadate se daće sve ispasti kako treba. Ova štrudla sigurno uspeva, nema dvojbe
Recepti 13.11.2016. - 12:41h Autor: Stil
Foto: Profimedia

Uvek ste se divili domaćicama koje znaju da naprave pravu domaću štrudlu. Ovaj recept za štrudlu od kora za pitu, napraviće i od vas sjajnu domaćicu.

 

Sve što vam je potrebno je: 350-400g maka; 700 g kora za pitu (tanjih); strugana kora limuna; 2 pakovanja vanil šećera; 1 pakovanje praška za pecivo; 1 čaša ulja; dve i po čaše griza; 3 čaše šećera (neka vam mera bude čaša od jogurta); 2 čaše jogurta; 3 jaja.

 

Priprema:

 

Umutiti 3 belanca sa 3 čase šećera, dodati 3 žumanca, griz, ulje, jogurt, prašak za pecivo, vanil šećer i koru od limuna. Podeliti kore na 4 dela tako da dobijete 4 štrudle.

 

Svaku koru premazati ovim filom, pa na zadnju premazanu koru staviti fil od maka. Urolati. Postupak ponoviti sa sva četiri dela kora. Dobićete 4 štrudle.

 

Pre pečenja premazati štrudle preostalim filom (testom) i staviti da se zapeče jos 5 - 10 min.

 

Mak pre nanošenja popariti sa malo vrelog mleka u kome je otopljen šećer i vanil šećer.

 

Štrudle peći na 200 stepeni oko 30 do 40 minuta.

 

Štrudlu možete filovati i jabukama, ali i orasima.

 

Sočna, a posna: Slavska torta koja menja pet vrsta sitnih kolača! (RECEPT)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...