Seoska poslastica

Seljački lonac: Starinski ručak koji morate da probate! (FOTO)

Jelo koje se nekad pripremalo za svaku priliku - od posluživanja majstora, do porodičnih okupljanja
Recepti 07.09.2016. - 10:58h Autor: Stil
Foto: Profimedia
  • 60 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 300 g mešanog mlevenog mesa
  • Glavica crnog luka
  • 5 krompira
  • malo soka od paradajza
  • 2 paradajza
  • 1 smrznuta mešavina povrća (brokoli, karfiol, šargarepa...)
  • 200 g pasulja
  • so, biber
  • mlevena paprika
  • peršun

1. U dubokom tiganju zagrejte ulje, dodajte crni luk, pa propržite meso. Dodajte krompir isečen na kockice, pa začinite solju, biberom i mlevenom paprikom.

 

2. Dodajte malo soka od paradajza, isečen paradajz, kao i mešavinu povrća i peršun, promešajte pa ostavite da se kuva. Povremeno dodajte vodu. Pred sam kraj kuvanja, ubacite već obaren pasulj.

 

3. Ukoliko želite, slobodno menjajte, dodajte ili izbacujte neko povrće, mogućnosti su neograničene!

 

Čalabrca, brzinski seljački obrok: Recept koji ćete obožavati!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...