Recepti sa Stilom

Boršč

Ukusno jelo
Recepti
20:36h
Boršč
Boršč, Foto: Shutterstock
  • 60 minuta
  • Srednje teško
  • Za 6 osoba

Sastojci

  • 500g govedine
  • 200g slatkog kupusa
  • pola cvekle
  • 1 Šargarepa
  • 1 koren peršuna
  • 1 koren paškanata
  • 1 Crnog luka
  • nekoliko režnjeva slanine
  • 3 krompira
  • 3 sveža paradajza (ili 2 kašike koncerviranog pelata)
  • kašika maslaca
  • kašika brašna

Govedinu prelijte hladnom vodom i stavite da se kuva. Kad meso provri, dodajte kupus isečen na komade. Cveklu, šargarepu, paškanat, peršun i crni luk isecite na jednake komade, pa malo prodinstajte u poklopljenoj šerpi sa nekoliko tankih režnjeva slanine. Zatim sve stavite u lonac gde se kuva meso. Napravite zapršku i dodajte u lonac. Dodajte krompir i paradajz koji ste isekli na polovine. Pred sam kraj dodajte isceđeni sok od rendane cvekle i ostavite da ključa. Pre služenja začinite kiselom pavlakom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs