Recepti sa Stilom

Tokio omlet

Umutite jaja s belancima, dodajte ranije obaren pirinač, iseckanu crvenu papriku, so i biber.
Recepti 13.03.2013. - 14:20h
Tokio omlet, Foto: Shutterstock.com
  • 25 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 4 jaja
  • 4 Belanca
  • 100g Barenog pirinča
  • 30g Ulja
  • 1 crvena paprika
  • 100g Trapista
  • po ukusu Soli
  • po ukusu Bibera

Dobro umutite i pržite omlet u tiganju na zagrejanom ulju. Na topao omlet narendajte trapist, servirajte i poslužite uz crni hleb i sok od jabuke.

 

Savet
Omlet se nikada ne okreće, već se gotov preklopi. Može se služiti i filovan, kada se nadev stavi na polovinu omleta i prekrije drugom polovinom

 

Preuzeto iz: Domaća kuvarica, gastronomsko blago Srbije, Mladinska knjiga, www.mladinska.rs

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...