Ukusno

Kremasti zapečeni kukuruz šećerac: Hranljivi obrok za hladne dane!

Ovako pripremljen kukuruz je idealan kao utešna hrana ali i hrana koja greje dušu i telo
Recepti 22.12.2015. - 23:07h Autor: stvarukusa.rs
Foto: Shutterstock
  • 60 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • pola šolje mleka
  • 1/2 šolje neutralne pavlake
  • 2 kašike putera
  • 1/2 kašika šećera
  • 2 kašike brašna
  • kašičica soli
  • 4-5 šolja kukuruza šećerca
  • 2 jajeta
  • 1/2 šolje rendanog kačkavalja
  • iseckan vlašac za dekoraciju, po želji

Zagrejte rernu na 20 stepeni C. Nauljite vatrostalnu posudu ili dublji pleh, piše stvarukusa.rs

 

U dubljem tiganju srednje veličine zagrejte neutralnu pavlaku, 1/4 šolje mleka, šećer i puter i zagrevajte na srednjoj vatri. Dok se greje smesa s pavlakom pomešajte brašno i preostalo mleko (1/4 šolje).

 

Kada smesa s pavlakom počne da vri, dodajte polako mešavinu mleka i brašna i mešajte dok se sve ne zgusne (između 30 sekundi i 1 minuta).

 

Sklonite smesu s ringle i dodajte joj šećerac i so. Sve dobro promešajte.

 

Umutite dobro jaja i dodajte polako pripremljenoj smesi sa šećercem neprestano mešajući.

 

Smesu sipajte u prirpemljen pleh i pecite oko 30 minuta u zagrejanoj rerni. Nakon 25. minuta pečenja pospite jelo rendanim kačkavaljem i vratite u rernu još 5 minuta.

 

Gotovo jelo izvadite iz rerne i ostavite da se hladi 10-15 minuta, a pre serviranj po želji pospite iseckanim vlašcem.

 

Domaća pileća supa po bakinom receptu: Lek koji oporavlja telo!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...