Recepti sa Stilom

Rizi bizi

Pravo jelo za ljubitelje pirinča
Recepti
02:50h
Rizi bizi
Rizi bizi, Foto: Shutterstock
  • 20 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 250g graška
  • 120g pirinča
  • 1 Glavica crnog luka
  • 3 Kašike maslinovog ulja
  • po ukusu soli i bibera

Zagrejte maslinovo ulje u šerpi, dodajte sitno seckani crni luk i pržite dok ne porumeni. Zatim dodajte grašak i poklopljeno dinstajte. Kada grašak malo omekša, dodajte mu opran pirinač, posolite, nalijte mlakom vodom tako da pirinač i grašak ogreznu i kuvajte na umerenoj vatri. Kada je gotovo, pospite mlevenim biberom.

Savet: Pre podgrevanja pirinča sipajte nekoliko kapi mleka

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs