obavezno isprobajte

SIGURNO PRAVITE SLEDEĆE GREŠKE KOD POHOVANJA PATLIDŽANA: Evo trika za sjajnu prpremu plavog paradajza, UŽIVAĆETE U UKUSU

Period je plavog patlidžana, zato imamo savršen recept za pohovanje ovog povrća.

Recepti
19:03h Autor:
SIGURNO PRAVITE SLEDEĆE GREŠKE KOD POHOVANJA PATLIDŽANA: Evo trika za sjajnu prpremu plavog paradajza, UŽIVAĆETE U UKUSU
Kako najbolje pohovati patlidžan?, Foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

Plavi patlidžan je povrće koje potiče iz Indije i familija je sa paradajzom i krompirom. U svakom slučaju plavi je paradajz bogat raznim nutritijentima, te izuzetno blagotvoran za zdravlje ljudi, tako da bi trebalo da se nađe češće na vašoj trpezi, zato vam donosimo fenomenalan recept!

Potrebno je:

- 1 plavi patlidžan

- 2 jaja 4 kašike brašna

- 4 kašike prezli soli

- 100 gr kačkavalja peršunov list

Pohovan plavi patlidžan
foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

Priprema:

Plavi patlidžan oguliti i iseći na tanje kriške, posoliti i ostaviti da odstoji 20-30 minuta, ocediti ga i isprati u hladnoj vodi.

Svaki list rukom dobro utapkati u brašno, pa viljiškom provući kroz jaja i sačekati da se malo ocedi. Zatim ga uvaljati u prezle sa jedne i druge strane. Pržiti u dubokom ulju. Vaditi na salvete, kako bi upile višak masnoće.

U pleh obloženim pek papirom poređati pohovani patlidžan i odozgo staviti male kockice kačkavalja. Zatim ga ostaviti u rernu na 5 minuta samo da se kačkavalj istopi na 220 stepeni C. Služiti kao prilog ili samostalno jelo.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs