RUČAK ZA DANAS: Zapečeni kupus sa bogatim komadima svinjetine - obrok za prave gurmane

Vreme je da nađemo najlepši recept za sladak kupus, a ovaj je ozbiljan kandidat za najukusniji obrok ove jeseni

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Zapečeni kupus sa bogatim komadima svinjetine - obrok za prave gurmane
Foto: Printscreen/youtube/брза кухиња

Sezona je kupusa i sada odaberite 2 najzdravije glavice i spremite ga na ovaj način:

Potrebno je:

  • 2 glavice belog kupusa
  • 800 grama svinjetine bez kostiju
  • Ulje
  • so
  • biber
  • 2 kašike pavlake
  • 1 kašika senfa
  • 2 paradajza
  • 100 grama sira
    Kupus i meso
    foto: Printscreen/youtube/брза кухиња

Priprema: Glavice kupusa isecite tako da dobijete pune krugove. Začinite ih pa ih kratko na malo ulja prepržite s jedne i s druge strane u tiganju, tako da dobiju zlatnu boju. U pleh na papiru za pečenje poredajte kolutove prepečenog kupusa, pa ga premažite sa obe strane namazom od pavlake, senfa i začina. Usoljeno meso stavite preko kupusa i pecite na 180 stepeni Celzijusa oko pola sata. Na meso stavite paradajz, a potom i rendan sir pa zapecite par minuta. Uživajte.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs