fenomenalna doučak!

TURSKE BUREK ROLNICE KOJE SE TOPE U USTIMA: Spremaju se veoma brzo i to u tiganju

Burek rolnice se prave začas, a svi ukućani će uživati u preukusnom obroku!

Recepti
14:51h Autor:
TURSKE BUREK ROLNICE KOJE SE TOPE U USTIMA: Spremaju se veoma brzo i to u tiganju
Foto: Shutterstock

Turski specjalitet burek rolnice iz tiganja je jedno od omiljenih jela na našim prostorima. A još ako vam kažemo da možete da ih napravite bez upotrebe rerne i dugotrajne pripreme, sugurno ćete ih obožavati.

Ova neodoljiva verzija bureka se pravi u tiganju, a možete ih puniti i dinstanim mlevenim mesom, i spanaćem, i krompirom i na bezbroj načina

A ako pitate Turke - sir i peršun je idealna kombinacija!

Sastojci:

  • pakovanje kora za pitu
  • 600 grama slatnog i sitnog sira
  • 2 cela jajeta
  • ulje
  • 100 grama sitno seckanog peršuna
Peršun
foto: Profimedia

Način pripreme:

U jednoj dubokoj činiji umutite jaja, pa pomešajte sa sirom i peršunom. Kore za pitu isecite na dve polovine, pa polovine dijagonalno tako da dobijete trouglove.

Stavite punjenje kašikom na širi deo trougla, pa počnite da rolate prema užem u mini-pite. Preklopite ivice kako fil ne bi cureo. Kada budete pri vrhu dok motate, četkicom nakvasite krak trougla kako bi se lakše zalepio, odnosno da se rolnica ne odmota.

Sipajte ulje u dublji tiganj, pa spuštajte pitice u vrelo ulje i pržite samo nekoliko minuta, dok ne dobiju zlatnu nijansu. Vadite na papirne ubruse kako bi se ocedio višak masnoće.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs