Potrebno je:
- 400 gr tanjih kora
- 300 gr sira
- 100 gr kisele pavlake
- 100 - 200 ml vode
- vrlo malo praška za pecivo
- so
- ulje
- okrugla tepsija prečnika 22 cm
Priprema: Sir dorbo izdrobiti i dodati pavlaku i blago izmešati da se sir ne izdrobi. Tepsiju obilno premazati uljem. U vodu dodati prašak za pecivo i izmešati da se istopi. Na dno tepsije staviti prvu koru pa je premazati malo uljem i poprskati vodom i praškom za pecivo.
Dodati drugu koru i staviti preko nje poprskati i pouljit. Oba lista vise stranice preko tepsije.Ubaciti treću koru malo zgužvanu u sredinu zajedno sa krajevima pa pouljiti i poprskati i ubaciti deo sira obično je to trećina. Ponoviti isti postupak s tim što sad ide sve zgužvana kora. Kad se utroši sav sir prebace se ivice kora koje vise i poklope se sa još dve kore koje se poulje i poprskaju vodom i ušuskaju sa strane tepsije. Peći na 200-210 stepeni C oko 40 min da lepo porumeni. Istresti vruć na dasku i seći kad se malo prohladi.