ručak za danas

RUČAK ZA DANAS: Kremasta piletina sa krompirom u bešamel sosu GOTOVA ZAČAS

Piletina u bešamel sosu je veoma jednostavan recept, ali je zato ukus ovoj jela prelep!

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Kremasta piletina sa krompirom u bešamel sosu GOTOVA ZAČAS
Ručak za danas piletina i krompir u bešamel sosu, Foto: Printscreen/Youtube/ IGY THE COOK

Zbog posla i obaveza u kući, ljudi često moraju na vreme da se organizuju kako bi sve postigli. Zato vam predlažemo ukusan recept za današnji ručak - piletinu u bešamel sosu, za čiju pripremu je potrebno da odvojite minimalno vremena.

Piletina i krompir u bešamel sosu

Sastojci:

- 3 manja krompira

- 1 praziluk

- 500 g pilećih grudi

- 200 g šampinjona

- 150 g kačkavalja

- mast

- so

- italijanska mešavina začina

- 50 g putera

- 30 g brašna

- 500 ml hladnog mleka

- 40 g parmezana

Piletina i krompir u bešamel sosu
foto: Printscreen/Youtube/ IGY THE COOK

Priprema:

Stavite krompir u ljusci da se kuva. Izdinstajte pečurke. Kad su gotove, sklonite ih sa strane i u isti tiganj dodajte praziluk, malo propržite, posolite i dodajte pileće meso. Posolite i dodajte mešavinu začina. Vratite pečurke u meso.

Za bešamel: U šerpu sipajte puter, dodajte brašno, malo propržite i dodajte hladno mleko. Dodajte rendani kačkavalja. Prelijte meso bešamel sosom, promešajte, stavite u nauljen pleh i pospite parmezanom. Pecite na 180°C 35 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs