Zbog posla i obaveza u kući, ljudi često moraju na vreme da se organizuju kako bi sve postigli. Zato vam predlažemo ukusan recept za današnji ručak - piletinu u bešamel sosu, za čiju pripremu je potrebno da odvojite minimalno vremena.
Piletina i krompir u bešamel sosu
Sastojci:
- 3 manja krompira
- 1 praziluk
- 500 g pilećih grudi
- 200 g šampinjona
- 150 g kačkavalja
- mast
- so
- italijanska mešavina začina
- 50 g putera
- 30 g brašna
- 500 ml hladnog mleka
- 40 g parmezana
Priprema:
Stavite krompir u ljusci da se kuva. Izdinstajte pečurke. Kad su gotove, sklonite ih sa strane i u isti tiganj dodajte praziluk, malo propržite, posolite i dodajte pileće meso. Posolite i dodajte mešavinu začina. Vratite pečurke u meso.
Za bešamel: U šerpu sipajte puter, dodajte brašno, malo propržite i dodajte hladno mleko. Dodajte rendani kačkavalja. Prelijte meso bešamel sosom, promešajte, stavite u nauljen pleh i pospite parmezanom. Pecite na 180°C 35 minuta.