KAKO DA VAM ĆUFTE BUDU SOČNE I UKUSNE I BEZ SOSA? Profesionalni kuvari u mleveno meso uvek dodaju sastojak od 40 dinara

Profesionalni kuvari prilikom prirpeme ćufti koriste uvek jednu namirnicu, koja ovo jelo čini dodatno ukusnijim.

Recepti
Autor:
KAKO DA VAM ĆUFTE BUDU SOČNE I UKUSNE I BEZ SOSA? Profesionalni kuvari u mleveno meso uvek dodaju sastojak od 40 dinara
Namirnica uz koju će ćufte biti ukusnije, Foto: Shutterstock

Mleveno meso spada među jeftinije i zato ga domaćice često koriste prilikom pripreme raznih ječa . Ali, to nije jedini razlog zašto je mleveno meso redovno na meniju.

Naime, od njega se prave najukusnija jela, kao što su faširane šnicle ili ćufte. One iskusnije domaćice sigurno misle kako ne postoji više nijedan trik kojim mogu da poboljšaju ukus mesa, ali greše.

Uvek je dobro eksperimentisati i dodavati različite sastojke, jer oni samo mogu da ukus dovedu do savršenstva. Mnogi profesionalni kuvari dodaju jedno povrće u meso, kako bi ono bilo što ukusnije, piše stvar ukusa.

ćufte
foto: printscreen/youtube/šerpicarecepti

Taj tajni sastojak je najobičniji crni luk. Iseckajte ga na kockice i propržite. Zbog prženja luk će biti mekan, blago hrskav i suptilno sladak, pa će mesu dati poseban šmek.

Važno je zapamtiti da luk koji planirate da stavite u mleveno meso ne treba da stoji predugo na šporetu: povrće je potrebno samo lagano propržiti.

Pored crnog luka i rednani krompir može da poboljša ukus ćuftama i faširanim šniclama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs