neodoljive

NAJMEKANIJE KIFLICE IDEALNE ZA UKUSAN DORUČAK: Testo je kao pamuk, a i sutradan su sveže kao da ste ih izvukli iz rerne

Samo jednom spremite najmekanije kiflice po ovom receptu i postaće vam omiljen!

Recepti
Autor:
NAJMEKANIJE KIFLICE IDEALNE ZA UKUSAN DORUČAK: Testo je kao pamuk, a i sutradan su sveže kao da ste ih izvukli iz rerne
Foto: Letina kuhinja

Ako tražite recept za najmekanije kiflice poput pamuka, mirisne i jako ukusne, a da sledećeg dana ne postanu tvrde i ne osuše se, onda obavezno isprobajte ovaj!

Potrebni sastojci:

  • 900 gr brašna tip 500
  • 1 kesica suvog kvasca (7gr)
  • 2 jaja
  • 400 ml toplog mleka
  • 180 ml ulja
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
Kiflice
foto: Shutterstock

Priprema:

U jednu vanglicu dodajte toplo mleko, zatim ulje, dva belanca, jednu kašiku šećera i jednu kesicu suvog kvasca, pa promešajte. Postepeno dodajte jedan deo brašna i kašičicu soli i mesite uz dodavanje ostatka brašna.

Na pobrašnjenoj radnoj podlozi izmesite testo uz dodavanje brašna po potrebi. Stavite nauljeno testo u isto tako nauljenu vanglicu, poklopite najlonom i ostavite na toplom da naraste. Najbolje bi bilo da testo ostavite oko sat i po do dva.

Kiflice
foto: Shutterstock

Testo zatim prebacite na pobrašnjenu podlogu i isecite na sitnije delove. Oklagijom razvijajte četvrtasti oblik, pa filujte omiljenim nadevom. Uz pomoć sekača ili noža napravite mustricu i umotajte kiflicu.

Potom sve kiflice premažite umućenim jajetom i pecite ih na 190 stepeni oko 15 minuta, tj. dok ne dobiju lepu boju.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs