Recepti sa Stilom

Šumareva čorba

U loncu na zagrejanom ulju propržite sitno iseckan crni i beli luk.
Recepti 03.04.2013. - 11:00h
Šumareva čorba, Foto: Shutterstock
  • 50 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • Crnog luka
  • 2 belog luka
  • peršunovog lišća
  • 250g bukovače
  • 300g krompira
  • 100g graška
  • 1dl Ulja
  • 1l supe od čorbe
  • kašika belog brašna
  • Soli
  • Bibera

Dodajte bukovače isečene na listiće i dinstajte oko 10 minuta. Kada pečurke omekšaju, dodajte brašno, izmešajte i nalijte supom od povrća. Začinite, dodajte krompir i grašak i kuvajte dok povrće ne omekša.

Savet

Uz ovu čorbu možete poslužiti proju od belog kukuruznog brašna

 

Preuzeto iz: „Domaća kuvarica, Gastronomsko blago Srbije”, Mladinska knjiga

 

 

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...