RAJ ZA NEPCA

POHOVANA PILETINA: Najhrskavija koju ćete ikad probati! (RECEPT)

Ovaj recept će vas oduševiti.

Recepti
Autor:
POHOVANA PILETINA: Najhrskavija koju ćete ikad probati! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci za pohovanje 1,5 kg piletine:

  • 360 gr mekog brašna
  • 100 gr skroba / gustin / nišesta
  • 1 kašika soli + 1 kašika
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica belog luka u granulama
  • 1 kašika crvene, mlevene paprike
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašika sušenog peršunovog lista
  • 1 kašičica sušenog bosiljka
  • 1/2 kašičice kurkume
  • 1/4 kašičice karija
  • 1/4 kašičice djumbira u prahu
  • 3 jaja
  • 300 ml vode
Pohovana Piletina
foto: Shutterstock

Priprema:

  • Piletinu oprati, pa poslagati u veću posudu.
  • Posuti kašikom soli i šećera, pa naliti vode da ogrezne.
  • Ostaviti sat vremena.
  • Pomešati brašno i sve začine. Podeliti na dva dela.
  • Jedan deo ostaje takav kakav je.
  • U drugi deo dodati jaja i vodu i sve dobro sjediniti.
  • Potrebna vam je dublja, ali manja šerpa.Nasuti više od pola litre ulja i staviti da se zagreje.
  • Izvaditi piletinu i posušiti ubrusom.
  • Umočiti komad piletine prvo u tečni deo, malo otresti pa uvaljati u mešavinu brašna i začina, opet otresti višak.
  • Staviti da se peče na malo jaču vatru od srednje.
  • Peći otprilike 13 – 14 minuta.
  • Ocediti na ubrusu.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs