NEODOLJIV

IRSKI HLEB SA KISELIM MLEKOM JE NEŠTO NAJBOLJE ŠTO ĆETE PROBATI: Spolja hrskav, iznutra mekan i sočan kao duša!(RECEPT)

Hrskavo testo u kombinaciji sa kiselim mlekom je pravi pravcati delikates.

Recepti
Autor:
IRSKI HLEB SA KISELIM MLEKOM JE NEŠTO NAJBOLJE ŠTO ĆETE PROBATI: Spolja hrskav, iznutra mekan i sočan kao duša!(RECEPT)
Foto: Profimedia

Potrebni sastojci:

  • soda bikarbona - 1 kašičica, puna
  • brašno - 4 šolje
  • so - 1 prstohvat
  • sirće - 1 supena kašika
  • kiselo mleko - 1.5 šolje
  • voda - 1/2 šolje

Priprema:

Pomešajte sodu sa kiselim mlekom. Dodajte vodu i promešajte, ostavite da se smesa aktivira.

U smesu dodajte brašno sa solju i postepeno zamesite testo. Imajte u vidu da se ova vrsta testa ne mesi dugo, potrebno je samo da oblikujete loptu.

Obložite pleh papirom za pečenje i stavite loptu od testa odozgo. Napravite nekoliko proreza oštrim nožem i pospite brašnom.

Ugrejte rernu na 200 stepeni. Pecite hleb dok ne bude gotov - oko 40 minuta.

Nakon toga ostavite da se ohladi i servirajte irski hleb sa sodom i kiselim mlekom.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs