Sastojci:
- 3 jaja
- Kašika maslinovog ulja
- Paradajz sa pulpom (količina po ukusu)
- Prstohvat smeđeg šećera
- Jogurt
- 2 čena belog luka seckanog
- Pola glavice crnog luka
- Crvena paprika
- Začini: peršun, ruzmarin, origano
Priprema:
U tiganju zagrejati maslinovo ulje, pa dodati sitno iseckani crni luk i papriku. Dinstati dok povrće ne omekša. Uz mešanje dodati pulpu od paradajza i smeđi šećer i kuvati dok tečnost ne ispari.
Koristeći drvenu kašiku, napraviti tri rupe u pripremljenu smesu i u njih razbiti jaja i posuti peršunom. Poklopiti tiganj i na laganoj vatri spremati večeru dok jaja ne budu dovoljno pržena.
U dubljoj posudi pomešati jogurt sa belim lukom i začinima, i poslužiti kao sos uz jaja.