JEDNOSTAVNO GA MORATE PROBATI!

KREMASTI KARAMEL DESERT JE SAN: Ne trebaju vam mikser ni rerna, pravi se za tren oka, a ukus je nestvaran!(RECEPT/VIDEO)

Prelep, kremasti desert u koji ćete se zaljubiti!

Recepti
17:29h Autor:
KREMASTI KARAMEL DESERT JE SAN: Ne trebaju vam mikser ni rerna, pravi se za tren oka, a ukus je nestvaran!(RECEPT/VIDEO)
Foto: Printscreen/YouTube/OnedayOnerecipe

Isprobajte novi slatkiš, uživajte u kremastim zalogajima sa ukusom karamele.

Sastojci:

  • 100 grama putera
  • 120 grama pšeničnog brašna
  • Litar mleka
  • 170 grama šećera
  • Kašičica ekstrakta vanile
  • Kašika kukuruznog skroba
  • 300 mililitara vode

Priprema:

U dublju posudu stavite puter, pa stavite na vatru da se otopi. Zatim u otopljeni puter dodajte brašno, pa dobro izmešajte, a zatim dodajte ceo litar mleka, ali postepeno i uz mešanje. Kuvajte na tihoj vatri, a zatim u to dodajte 80 grama šećera, pa opet izmešajte i dodajte ekstrakt vanile. Kuvajte sve dok se krem ne postane gušći, poput pudinga, a zatim ostavite da se prohladi, pa ga sipajte u kalup ili posudu koju ste pripremili.

Ostavite da se prohladi još oko pola sata, a vi u međuvremenu napravite preliv.

U manjoj posudi pomešajte kukuruzni skrob i 200 mililitara vode, pa dobro izmešajte da nestanu grumuljice.

U tiganj sipajte 90 grama šećera i stavite na tihu vatru da se istopi. Kada dobije zlatnu boju, u šećer dodajte 100 mililitara vode, izmešajte i u to dodajte mešavinu kukuruznog skroba i vode koju ste pripremili. Ponovo sve izmešajte i ostavite na vatri dok karamel preliv ne postane gušći.

Preliv sipajte preko kremaste poslastice, rasporedite ga po celoj površini i ostavite u frižideru da se ohladi oko 30 minuta.

Pogledajte pripremu:

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs