probajte

SAVRŠEN DORUČAK KOJI SE TOPI U USTIMA: Napravite španski omlet po receptu Manolo Blanika!

Obožavaćete ga

Recepti
15:09h Autor:
SAVRŠEN DORUČAK KOJI SE TOPI U USTIMA: Napravite španski omlet po receptu Manolo Blanika!
Foto: Profimedia

Manolo Blanik, dizajner cipela rođen na Kanarskim ostrvima, verovatno je najpoznatiji po tome što je Keri Bredšo obožavala njegove cipele u seriji Seks i grad. Međutim, Blanik nije samo talentovani dizajner, već i sjajan kuvar. Dane pandemije on provodi u svom (bez sumnje odlično uređenom) domu u zapadnom Londonu, gde priprema svoje omiljene specijalitete.

Dizajner je otkrio recept za španski omlet koji rado priprema, a recept je naučio gledajući glavnog kuvara dok je boravio u Ritzu u Madridu.

Sastojci:

  • 50 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 1 srednji beli luk
  • 5-8 krompira
  • 4 jaja
  • Pregršt svežeg peršuna
  • So i biber po ukusu

Priprema:

Uzmite sitno seckani luk i stavite da se prži na maslinovom ulju, a zatim dodajte narezani mladi krompir i sve zajedno pržite. To može potrajati oko pola sata, pa morate da ga promešate s vremena na vreme.

Kada je spremno, krompir i luk procedite kroz cediljku i ostavite ulje na stranu. Umutite jaja sa malo peršuna i bibera i samo malo soli. Zatim pomešajte ulje, krompir i luk sa jajima i sipajte sve u dublju posudu. Neka se sve sjedini i skuva zajedno.

Sada sledi postupak, koji je za dizajnera najstresniji. Izvaditi omlet iz tiganja. Da biste omlet izvadili iz tiganja, stavite čist tanjir na vrh i preokrenite.

Ukrasite peršunom (po želji).

Uživajte u ukusnom obroku!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs